Encian suhi pivski kvasac u prahu jedan je od sastojaka za proizvodnju kruha i piva, no koristi se i kao dodatak prehrani koji povećava energiju te ojačava probavni sustav. No, nisu oduvijek zdravstvena svojstva pivskog kvasca bila poznata čovjeku. Tek su se kroz njegovu kratku povijest korištenja u proizvodnji piva i kuhinji uvidjele njegovi blagotvorni učinci na ljudski organizam.
Kao dodatak prehrani, suhi pivski kvasac u prahu povećava energiju te ojačava probavni sustav pošto je iznimno bogat:
kromom,bjelančevinama,selenom i kalijem,željezom, cinkom i magnezijem,vitamin B kompleksom.Suhi pivski kvasac u prahu se kao dodatak prehrani može dodati u hranu poput juha i variva ili pak u napitke te se pomiješati s vodom, sokovima, shakeovima i smoothiema.
prirodni kompleks B-vitaminaza zdravlje kože, kose i noktijudostupan i u kapsulama radi lakšeg konzumiranjaSastojci: Suhi pivski kvasac 100% (sadrži ječam). Može sadržavati tragove pšenice, raži i soje.
Uputa za upotrebu: pomiješati 1-2 kavene žlicice kvasca s jogurtom, mlijekom ili juhom. Piti 3 puta dnevno.Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.Upozorenje: Nije za osobe alergične na kvasac.Uvjeti čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C. Nakon otvaranja držati zatvoreno u vrećici na suhom mjestu i sobnoj temperaturi.