Jedna od posljednjih godina proizvodnje, ovog legendarnog šampanjiziranog vina.
Datum punjenja je 25.10. 2005.godine, što sugeriše BERBU 2004.
Stanje boce se vidi iz priloženih fotografija.Vino je provelo svoj vijek u podrumu stare kuće,gdje je temperatura 12-16C ,tokom cijele godine, u dubokom mraku.
Ovo su riječi, jednog od 54 tehnologa, koji su radili, istovremeno u Navipu:
"Milion se proizvodio šampanjizacijom u tanku, šarmat metodom koja se razlikuje od kombinovane charmat/martinoti metode za dobijanje proseko vina, dok je autor i vodeća figura u implementiranju šarmat metode i određivanju tajne formule sastava ovog vina bila tehnolog Ružica Gojković, koja danas više nije živa. Ona je bila ta koja je povezala saznanja u vezi šarmat metode nemačkog sekta i sovjetskoje šampanjskojeRužica Gojković je upravo želela da napravi otklon od šardonea i Francuske, kao i Italije i sorte proseko koja se u to vreme još zvala glera. Sovinjon u šampanjcu daje teža vina poput onih proizvedenih od pino noara, uostalom, u Navipu smo imali vrhunske laboratorije, mogli da se igramo raznim kombinacijama baznih vina, trenutka branja.
Umesto šardonea, koji se koristi u dobijanju šampanjaca, ovde je upotrebljavan sovinjon blan.Treba pomenuti da je Milion iz 2004. do donas samo blago oksidirao, ali zadržao aromatska svojstva, pa čak i gas."