Detaljni opis
Sve informacije preko privatnih poruka ili na broj telefona 061/382-383
Pokazalo se da se jedinjenja u ekstraktu bosvelije direktno vezuju za 5-LOX, enzim koji transformiše masne kiseline u faktore upale kao što je leukotrien B4. Jedinjenje u bosveliji pod nazivom AKBA je ključ za ovo blagotvorno dejstvo. Svaka vegetarijanska kapsula od 100 mg 5-LOX inhibitora sa AprèsFlex® standardizovana je da obezbedi 20% aktivne AKBA iz bosvelije.
AprèsFlex® se apsorbira 52% više od standardnog ekstrakta bosvelije i standardiziran je za aktivni spoj AKBA.
5-LOX inhibitor s AprèsFlex®
Napravljen od standardiziranog ekstrakta Boswellia serrata
Promoviše zdrav upalni odgovor inhibiranjem enzima 5-LOX
Podržava zdravlje zglobova, zdravlje arterija i zdravu diobu stanica
Boswellia koja se bolje apsorbuje
Boswellia je ekstrakt koji može inhibirati faktore upale kako bi podržao zdravlje zglobova i arterija. U ovom dodatku koristimo standardizirani oblik bosvelije nazvan AprèsFlex® koji apsorbira u krv 52 posto više od prethodno dostupnih ekstrakata bosvelije. Svaka vegetarijanska kapsula 5-LOX inhibitora sa AprèsFlex®-om sadrži 100 mg ovog inovativnog ekstrakta.
5-lipoksigenaza (5-LOX) je enzim koji pretvara masne kiseline u leukotriene. Pošto se nivoi 5-LOX vremenom povećavaju, višak 5-LOX je povezan sa nekim od uobičajenih efekata normalnog starenja.
Ekstrakt bosvelije inhibira 5-LOX
Indijska biljka Boswellia serrata sadrži spojeve za koje je dokazano da inhibiraju 5-LOX za održavanje zdravlja zglobova i arterija. Boswellia inhibira 5-LOX na ćelijskom nivou. Naučni podaci otkrivaju da je spoj u bosveliji pod nazivom AKBA (3-O-acetil-11-keto-ß-bosvelinska kiselina) ključ za ovo blagotvorno djelovanje.
Ali jedinjenja bosvelije se slabo apsorbuju u krv. Iz tog razloga smo koristili AprèsFlex®, standardizirani oblik ekstrakta bosvelije. AprèsFlex® apsorbira u krv 52% više od prethodno dostupnih ekstrakata bosvelije.
Dijetetski faktori povećavaju prevalenciju 5-LOX
Tipična dijeta povećava nivoe 5-LOX. Namirnice bogate omega-6 masnim kiselinama poput crvenog mesa, peradi, jaja i mliječnih proizvoda, zajedno s ugljikohidratima s visokim glikemijskim indeksom, pokreću proizvodnju arahidonske kiseline. Tijelo proizvodi 5-LOX enzim kao odgovor na arahidonsku kiselinu.
Prednosti modulacije 5-LOX
5-LOX stvara spojeve poput leukotriena B4 iz arahidonske kiseline. Inhibicija leukotriena B4 pomaže u održavanju zdravlja zglobova, arterija i tkiva. Inhibiranje 5-LOX također je pomoglo u podršci zdravoj diobi stanica u pretkliničkim modelima.