Detaljni opis
Prodajem domace kupinovo vino od domace neprskane kupine ovogodisnjeg roda bez ikakvih aditiva i konzervansa.Vino je slatkasto i veoma prijatnog ukusa , nije dodavana voda, znaci 100 posto sadrzaj kupine..Kupina je cacanska bestrna i pravim vino od kupina iz mog kupinjaka. Vino je flasirano. U slucaju da ste nezadovoljni kvalitetom, vracam novac.
Telefoni:+38765782201;+381644154359
Narodna medicina već vjekovima priznaje ljekovita svojstva kupinovog vina dobivenoga prirodnim vrenjem zrelih plodova kupine.
Kupinovo vino ima svoje medicinsko opravdanje, a u farmakologiji je svrstano u ljekovito.
Poznato je po izrazito bogatom sadržaju različitih vitamina i minerala, organskih i neorganskih sastojaka, koji mu daju veliku hranjivu i zaštitnu vrijednost.
Naročito je značajna povećana količina vitamina grupe "B", zatim željeza, fosfora, magnezija, kalcija, šećera, vitamina "C", pektina i nešto provitamina "A".
Kiseline koje ovo vino posjeduje svojim sastavom slične su kiselinama iz želučanog soka, pa pomažu probavi hrane naročito bjelančevina.
Ljekovito kupinovo vino preporučuje se kod: anemije, iscrpljenosti, slabe uhranjenosti, za reguliranje probave, reguliranje tlaka, cirkulaciju. Služi u ishrani ljudi, a naročito ljudi slabog imuniteta.
Pojačava apetit, doprinosi boljem lučenju žuči i mokraće, što doprinosi rastvaranju sluzi, bržoj i zdravijoj izmjeni tvari u organizmu. Postoje naznake da povoljno djeluje i na pojedine kožne bolesti (razne lišajeve, osipe).
Poznato je da nedostatak željeza u krvi čovjeka ima negativne posljedice (slabokrvnost, umor, vrtoglavica), stoga ga je potrebno radi normalnoga razvoja i dobroga zdravlja unositi u određenim količinama u organizam za što se preporučuje kupinovo vino i to: 1 dcl dnevno ( po 0,33 dcl prije jela).
Ljekovitost kupinovog vina ilustrira sljedeći citat:
Engleski stručni časopis "Weine and Spiritus" u broju 29. srpnja iz 1995. godine obavještava o zanimljivom otkriću nađenom u crnim vinima, dakako i kupinovom, o supstanci Quercentin kao jednoj od najjačih do sada otkrivenih tvari koje sprečavaju rak.