Oglas je završen

Tibetanska gljiva, kefirna zrnca

5 KM

Oglas nije mijenjao cijenu

gallery images

1

Detaljni opis

<div id="detaljni-opis" class="artikal_detaljniopis_tekst" style="overflow:auto"> <h2> Ljekovita svojstva kefira</h2> <p> <br> Taj ukusan i osvježavajući kiselkasti napitak priprema se od takozvanih kefirnih gljiva, iako se zapravo radi o simbiozi korisnih bakterija i gljivica.<br> <br> Iskustvo je pokazalo da kefir povoljno utječe na zdravlje, te liječi ili pomaže pri liječenju mnogih bolesti i tegoba.<br> <br> Redovita konzumacija kefira...<br>  </p> <ul><li> jača imunitet</li><li> čisti organizam od toksina</li><li> pomaže uspostaviti normalan krvni tlak</li><li> smanjuje razinu kolesterola</li><li> pomaže kod želučanih bolesti</li><li> obnavlja floru i ublažava bolesti crijeva</li><li> pomaže kod bolesti jetre, bubrega i žuči</li><li> liječi upalne procese (prirodni je antibiotik)</li><li> pomaže kod slabokrvnosti  i slaboj cirkulaciji</li><li> liječi respiratorne bolesti</li><li> pomaže kod stresa, nesanice i bolesti živčanog sustava</li><li> usporava širenje stanica raka</li><li> djeluje protiv gljivica i bakterija</li><li> pomaže kod astme i alergije</li></ul> <p>  </p> <h2> Priprema kefira</h2> <p> <br> Važno je napomenuti da se industrijski proizveden kefir ne izrađuje uz pomoć 'kefirne gljive', nego hmelja i kultura bakterija koje napitku daju isti okus, ali ne i kvalitetu.<br> <br> Iz tog razloga, kefir je najbolje pripremiti u domaćoj radinosti.<br> <br> Način priprave kefira doista je jednostavan. Potrebno je samo mlijeko i gljive, odnosno zrnca kefira.<br> <br> Tradicionalno, za pripravu kefira se ne koristi metalno posuđe i žlice, jer mogu poništiti ljekovito djelovanje napitka.<br> <br> Za pola litre kefira potrebno je dvije žlice zrnaca i bilo kakvo mlijeko (kravlje, ovčje, kozje).<br> <br> Mlijeko može biti kuhano ili nekuhano, no ne smije biti vruće.<br> <br> Preporučuje se da mlijeko ne sadrži manje od 2,8% masnoće - što je sadržaj masnoće u mlijeku veći, kefir je bolji.<br> <br> <br> <strong> Postupak</strong><br> <br> Mlijeko usuti u staklenu ili u plastičnu posudu.<br> <br> U mlijeko staviti zrnca.<br> <br> Poklopiti (primjerice, tanjurićem), i ostaviti na sobnoj temperaturi 24 sata. Temperatura u prostoriji ne smije biti viša od 30 stupnjeva.<br> <br> U roku od 24 sata tekućina će se zgusnuti. Možete ju povremeno promiješati u svrhu provjere gustoće.<br> <br> Nakon toga, kefir je potrebno procijediti (preporučuje se koristiti plastično cjedilo), presuti ga u bocu i držati u hladnjaku.<br> <br> Gljivu kefira potrebno je oprati hladnom ili mlakom vodom i dan-dva (do iduće uporabe) ostaviti u hladnjaku, u hladnoj vodi ili u mlijeku.<br> <br> Zrnca kefira vrlo brzo će se umnožiti, što će omogućiti dobivanje veće količine napitka.<br> <br> Količina mlijeka za pripravu kefira povećava se razmjerno količini zrnaca.<br> <br> Napitak u cilju očuvanja zdravlja i vitalnosti možete piti svakodnevno.<br> <br> Preporučuje se započeti s 1 dcl i postupno povećati količinu. U terapijske svrhe pijte jednu litru kefira dnevno.</p> </div>

Izjava

Predmet prodaje oglašavam pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću. Svjestan sam da je oglašavanje i prodaja nedozvoljenih proizvoda kažnjiva po zakonu i spreman sam da prihvatim posljedice i prosljeđivanje mojih podataka nadležnim organima u slučaju da se dokaže da predmet moje prodaje nije u skladu sa zakonom.

Pitanja

Prijavite se ili kreirajte račun na OLX-u da kontaktirate ovog korisnika.

Prijavite se ili kreirajte račun na OLX-u da kontaktirate ovog korisnika.